Vårda färgat hår på bästa sätt
Vårda färgat hår på bästa sätt

Vårda färgat hår på bästa sätt

Färgar du håret? Då har du något gemensamt med nästan alla svenska kvinnor. De allra flesta har provat någon form av hårfärg åtminstone en gång. Ofta väljer man att färga håret ljusare inför våren eller sommaren och mörkare inför de kallare årstiderna. Oavsett vilka preferenser man har är det viktigt att vårda håret så att det behåller sin lyster och kvalitet.

Välj produkter till färgat hår

Om du har färgat eller slingat hår är det viktigt att du väljer produkter som är särskilt utformade för den typen av hår. De binder färgpigmenten och gör det svårare för färgen att läcka ut ur hårstråna. På så vis kan du behålla färgen längre och du får även en boost av näringsämnen som lämpar sig för färgat hår.

Undvik stylingverktyg

Ett hår som är färgat eller slingat är inte lika starkt som ett helt naturligt hår. Det gäller inte bara blekta hår, utan även om du använt en snällare färg. Därför är det viktigt att inte använda plattång eller locktång varje dag. Även naturligt hår slits av den höga värmen och färgat hår är därför ännu känsligare. Undvik värmeverktyg så långt du kan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *