Hemmakurer för färgat hår
Hemmakurer för färgat hår

Hemmakurer för färgat hår

De flesta som har färgat håret vet att inpackningar rekommenderas. Samtidigt kan man undra om inte naturliga produkter kan vara bättra på att tillföra fukt och vitaminer. Finns det hårkurer man kan göra hemma som faktiskt har någon effekt och vårdar håret på riktigt?

Olivolja

Olivolja är ett väldigt enkelt och billigt sätt att ge håret en bomb av fukt. Just olivolja innehåller massor med vitaminer som vårdar håret. Det enda du behöver göra är att köpa en olja av hög kvalitet och hälla upp två matskedar i en skål. Massera in oljan i håret och låt den sitta i minst en timme, gärna mer. Du kan till och med sova i oljan för bästa effekt. Håret kommer att bli himmelskt mjukt och glansigt.

Kokosolja

Kokosolja kan användas på samma sätt som olivolja. Skillnaden ligger i att kokosoljan är i fast fysisk form, så du behöver först plocka ut den och låta den stå tills den mjuknar lite. Därefter följer du samma procedur som ovan. Den väldoftande kokosoljan skyddar proteinerna i håret och stärker det inifrån. Det bästa är att alternera mellan olivolja och kokosolja. Då ger du håret det bästa av två världar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *