Vårda dina hårförlängningar
Vårda dina hårförlängningar

Vårda dina hårförlängningar

Vårda håret på rätt sätt

Att ha ett friskt och snygg hår är inte alltid så lätt. Har du dessutom långt hår är det ännu knepigare. Väder, hårfärg och värmeprodukter sliter på håret och gör det slitet och glanslöst. Även gummiband och andra hårprodukter kan orsaka slitage. Hur bör man då gå tillväga för att vårda håret på ett effektivt sätt?

Undvik värmeverktyg

Ett av de viktigaste stegen i hårvård är att undvika alla värmeverktyg. Håll dig borta från plattången, locktången och gärna även fönen. Just fönen är inte lika farlig eftersom du inte fönar direkt på håret, men ju mer du låter håret självtorka desto bättre. Den höga temperaturen från framförallt lock- och plattången kan snabbt skada ditt hår. Den typen av skador går inte att bli kvitt, utan du behöver klippa håret och du vill få bort de slitna bitarna.

Använd inpackning

De flesta har nog koll på att en inpackning bör göras med jämna mellanrum. Däremot är det inte alla som förstår hur viktiga inpackningar faktiskt är. De är betydligt mer koncentrerade än balsam och kan därför reparera håret på djupet. Dessutom tillför de näring, kan skydda håret från UV strålar och bygger upp hårstråna med hjälp av proteiner. En inpackning bör göras åtminstone en gång i veckan.

Välj produkter av hög kvalitet

När det gäller hårprodukter är priset en bra reflektion av kvaliteten. Professionella produkter kostar lite mer, men de är mycket bättre än de du hittar i matbutikerna. Enligt frisörer är de produkterna i stort sett som tvål eller diskmedel, vilket inte är särskilt vårdande för håret. Ett tips är att köpa produkter på hårsalongen, där de säljer högkvalitativa produkter som dessutom är original. När du handlar på internet kan det tyvärr hända att en del produkter inte är äkta.

Låt håret vila i en lös fläta

Att ha håret utsläppt orsakar mer slitage än när det är flätat eller i en lös knut. Det beror på att vind, regn och UV strålar kommer åt det till större del. Försök därför att inte alltid ha utsläppt hår, framförallt när det är regnigt, kallt eller väldigt varmt ute. När du gör en lös fläta eller knut är håret skyddat på ett helt annat sätt. På så vis slits det mindre och du kan behålla ett friskt och vackert hårsvall.

Sov med uppsatt hår

Det är viktigt att ta hand om håret även under natten. En lös knut eller fläta passar perfekt då också, eftersom du undviker att vända dig fram och tillbaka på håret. Det sliter nämligen också på hårstråna, som är betydligt mer utsatta. Var bara försiktig så att du inte flätar för tight eller gör en för tight knut. Det kan nämligen också slita på håret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *