Skydda håret under sommaren
Skydda håret under sommaren

Skydda håret under sommaren

Sommaren är kanske årets roligaste årstid, men inte för ditt hår. Värme, solljus och bad har en uttorkande och slitande effekt på håret. Därför bör man vara extra uppmärksam under sommarmånaderna, så att man inte möter hösten med trist och livlöst hår.

Använd UV-skydd

På sommaren är det extra viktigt att använda UV-skydd för håret. Med det menas schampo och balsam som innehåller UV-filter. Det skyddar mot solens strålar så att de inte når lika djupt ner i hårstrået och erbjuder därför ett viktigt skydd. Använd gärna också en hårolja med UV-skydd. Den är riktigt praktisk eftersom du kan använda lite olja varje dag eller precis innan du ska bege dig ut i värmen. Då har du ett extra starkt skydd.

Undvik klor i bassänger

Simbassänger innehåller klor för att rengöra vattnet. Klor är inte bra för håret, eftersom det har en uttorkande effekt. Dessutom kan det orsaka färgändringar på blont hår. Ett tips är därför att sätta upp håret i en knut innan du ska simma i bassäng. Då skyddar du håret både mot det ena och det andra.

Bär en keps eller solhatt

En keps eller snygg solhatt kan med fördel bäras även om du använder UV-skydd. Det ger givetvis ett extra lager av skydd, både för håret och hela huvudet. Det finns mängder med modeller i olika stilar och material att välja bland. Du behöver inte bära huvudbonaden hela tiden, men det rekommenderas starkt om du ska vistas på stranden, på havet och när det är särskilt höga temperaturer.

Tvätta inte håret för ofta

Sol och bad har en tendens att torka ut håret. För att inte göra saken värre och riskera att hårstråna knäcks bör du undvika att tvätta det för ofta. Använd istället torrschampo eller sätt upp håret om rötterna börjat bli lite oljiga.

Klipp topparna efter sommarsäsongen

Även om du har varit riktigt duktig på att ta hand om håret under sommaren är risken stor att topparna behöver trimmas. Det gäller framförallt om du har vistats ute i solen mycket eller åkt på semester till ett varmare land. Då kan det komma riktigt väl tillhands att klippa topparna för att fräscha upp håret och göra det friskare. Dessutom möter du hösten med snyggt och friskt hår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *