Vårda dina hårförlängningar
Vårda dina hårförlängningar

Vårda dina hårförlängningar

Att förlänga håret med hjälp av löshår har varit populärt i över 20 år. Hårförlängningar, eller extensions som de kallas på engelska, är något som allt fler provar och återkommer till. Men hur behåller man löshåret i gott skick? Hur går man tillväga för att vårda extensions?

Tvätta inte för ofta

Oavsett vilken typ av extensions du har bör du inte tvätta dem för ofta. Om du har så kallade clip-on extensions som du fäster i hårbotten med hjälp av klämmor, kan du tvätta dem efter var 20:e användning. Har du istället andra typer av löshår som en frisör har fäst i ditt eget hår (t.ex. med vax eller mikroringar) bör du tvätta håret max två gånger i veckan. Om du kan bör du köra på en gång i veckan.

Använd hårolja

Utöver riktigt vårdande hårprodukter bör du även använda hårolja. Det beror på att löshår är betydligt torrare än ditt eget hår. Därför räcker det ofta inte med schampo och inpackning för att få det riktigt snyggt. I början när håret är nytt och det har högre kvalitet kan det fungera, men efter ett antal tvättar kan det torka ut ganska ordentligt om det inte får extra vård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *